Quick reminder: Hierom drink ik niet

Zojuist een wandeling gemaakt met mijn lieve vriendin. De kwaliteitsmomentjes van dit hagelnieuwe jaar 2022. Welkom trouwens. We gaan er een onvergetelijke periode van maken. Met mijmeringen in het heden meer dan over het verleden heb ik besloten. Het heeft geen zin om lijken uit de kast te blijven trekken over tijden die hopelijk nooit meer weer komen.

Gelukkig en gezond 2022 !

Ten eerste is het belangrijk voor mij om de winst scherp te houden van waarom ik vorig jaar al die moeite heb gedaan om te komen waar ik nu ben. Ik ben nu bijna tachtig dagen nuchter en mijn brein begint af en toe te zeuren. Te overdrijven wat de voordelen waren van alcohol. Zoals het dat voorheen ook deed met andere substanties die ik moest afschaffen. Dus ik ben bekend met het selectieve geheugen dat opspeelt bij langere ontwenning.

Gelukkig heb ik dit jaar support van de Antabus om mijzelf on track te houden. Ik heb hierdoor meer tijd om mijn terugval voor te bereiden of juist dus af te wenden. Als mijn vriendin dat merkt, dat ik begin te romantiseren over de periode dat ik dronk dan helpt ze mij dus ook door mij juist te helpen herinneren wat de nadelen van alcoholmisbruik waren. Eerst wil ik jullie nog even wijzen op dit stukje dat ik vorig jaar tikte rond deze tijd: Dry Januari.

Mijn vriendin geeft bijvoorbeeld aan dat ze minder bezorgd is om mij. Niet dat ik in zeven sloten tegelijk loop, maar gewoon dat ik hoogst waarschijnlijk goed te pas ben als zij thuis komt. Dat ze rustig kan gaan werken zonder te hoeven denken aan mijn mogelijke terugval. Verder zegt ze dat ze nu meer ruimte heeft voor zichzelf en haar verhaal. Ze kan wanneer ze wil de dingen bij mij neerleggen die haar bezig houden zonder te hoeven denken om of aan mijn psychologische constitutie. Al met concludeert ze dat ik momenteel stabieler ben in de omgang. Dat er makkelijker met mij te praten valt. En dat ze dus minder, overdreven, rekening met me hoeft te houden.

Dan heb ik zelf een aantal grote ijkpunten die het de moeite waard maken:

  • Zelf weer het beheer over mijn eigen financiën en weinig risico dat ik het overzicht daaromtrent verlies.
  • Geen akkefietjes zoals ik die in november 2020 had, dat ik ineens omval door een insult en er een ambulance bij moet komen. Dat was erg vervelend, vooral voor de overlast die ik daarmee veroorzaakte, zelf merkte ik er niet veel van.
  • Als ik nu een bepaalde stemming of emotie heb, is die echt van mijzelf. Ongemakkelijke, gênante, en schaamte gevoelens wanneer ik terugdenk zijn niet prettig natuurlijk. Maar gevoelde blijdschap en wanneer ik kan lachen, dan is dat ook echt authentiek. Dat is prettig.
  • Mensen kunnen mij en mijn gedrag niet meer diskwalificeren als zijnde “gelul van een dronken aardbei” of “gedaan in een beschonken constitutie” – alles wat ik nu neerzet is hoe ik echt ben. Het duurt misschien even voordat dit went, maar dit is 100% mij. Geen smoesjes meer.
  • Het gezeur en geleuter bij de instanties loopt ten einde. Gaf ik eerder al te kennen dat het niet meer zo nodig is dat ik voor mijn psychiatrische klachten bekeken of besproken wordt, vanaf 11 januari gaat ook het dossier van de verslavingszorg terug naar de huisarts. Dan ben ik overal vanaf qua mensen die het beter weten – ehh, het beste met mij voorhadden toen ik dat niet had.
  • Minder twijfel aan mijzelf, mijn motivaties, en waarom ik doe wat ik doe.

Steun onze DierenBescherming Campagne!

Doneer speciaal voor dit stuk

Koop wat leuks voor jezelf of een ander bij Art by Daan Handgemaakte Sieraden

Categories: AutobiografischTags: ,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.