2008: Een nieuw hoofdstuk (2)

En het volgende deel uit deze reeks. Ik schets even in grote lijnen waar we heen gaan. In het vorige deel kondigde ik al aan in dit beschreven decennium te zullen gaan trouwen en een opleiding te behalen. In dit deel maak ik het nog mooier en beschrijf ik letterlijk dat ik – ondanks al het hiervoor beschrevene direct voor het Ministerie van Financiën heb gewerkt.

Zo als ik in het eerste deel van dit epistel uiteen zet was ik bezig met een soort bezigheidstherapie naast een parttime opleiding tot Netwerkbeheerder. Welke ik ten dele ook wel tot een succes heb gemaakt. Okay, ik heb niet elk puntje precies gehaald maar goed, in 2009 kreeg ik eerst al een baantje bij ZieZo. Een stichting voor mensen met een Eetstoornis o.a. in Zutphen. Ik werkte daar als Applicatiebeheerder. Nou ja, werkte, ik klooide wat aan en maakte mijn huiswerk daar. Dit heb ik zo’n 2 jaar volgehouden.

Ook in 2009 kwam ik mijn ex tegen. Dat zat zo. Samen met wat matties uit de buurt waar ik woonde kwamen we op bezoek bij een – ik citeer de man zijn eigen woorden: “Ouwe gek”. Daar gingen we dikwijls ongezonde dingen doen, maar ook wel eens lekker koken. Op een gegeven ogenblik waren een paar dames uitgenodigd. Ongeveer iets jonger dan ik toch wel aardig. Maar 1 er van vond ik wel grappig. Die heb ik mijn nummer gegeven. En van het een kwam het ander en voor je het weet heb je een advocaat nodig om van elkaar af te komen. Maar goed, nu ga ik te snel. Nog datzelfde jaar kwam zij – de ex – dus bij mij wonen en voor een moment was het goed. Zij kwam daarmee bovendien uit de beschermd wonen vorm waar ze tijdelijk logeerde meteen in een eigen appartement, bij mij in. Ik verzin dit niet. We hebben het toentertijd wel overlegd met die instantie om het ordentelijk te laten verlopen maar na 3 maanden te overbrugging was ze uitgestroomd bij die woonvorm en ingetrokken bij mij. Dus ik had na jaren een eigen huis en ging meteen samenwonen. Op zich geen verkeerde zet hoor. We hadden het heel leuk in den beginne.

In 2011 behaalde ik het start certificaat voor Netwerkbeheerder, en daarna liep die vorm van die specifieke cursus bij Exin ten einde. Dus toen heb ik een wijziging aangevraagd bij het UWV en gevraagd of ik in plaats van de voorgenomen cursus, de cursus MCITP mocht doen via Microsoft. Heel ander verhaal. Maar Microsoft Systeembeheerder, ik mocht het worden. Ik kwam er niet heel ver mee maar in 2012 behaalde ik toch dit certificaat:

Daarna ben ik dat jaar nog getrouwd met de ex. Niet dat dat echt ging zoals gepland. Kan er niet helemaal de prikker op leggen maar zo zelf organiseren zo’n trouwfeestje dat was toch suboptimaal. Enfin, 17 december 2012 waren we officieel getrouwd. Ja, echt voor de wet getrouwd en zo. Niet zoals veel mensen in Zutphen nog jaren riepen dat ze “m’n vriendin was”. Het trouwboekje ligt hier nog. Resten van een vorig leven.

In 2013 kreeg ik dan de baan via het reïntegratiebedrijf voor het Ministerie van Financiën. Overigens ben ik daar intens mee genaaid maar dat doe ik nog wel uit de doeken in een volgend deel 3 van deze reeks.

Steun onze DierenBescherming Campagne!

Doneer speciaal voor dit stuk

Koop wat leuks voor jezelf of een ander bij Art by Daan Handgemaakte Sieraden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.