De wondere beleving van mijn moeder (2)

Okay, ik schrijf normaal niet over anderen. Want we zijn de Story hier niet. Maar mijn moeder krijgt een speciaal plekje in de hel. Dus bij deze een vervolg van dit verhaal

Nee, grapje ze deed alleen ooit lang geleden alcohol hoor 😉

Het begon allemaal met een tweet over affectieve verwaarlozing. Toen riep iemand, die ik veel te serieus heb genomen dat ik dat niet mocht zeggen over mijn moeder. Want dat ik een verwend joch was op de Boog (FPA Zutphen). Nou bitches: brace up, en lees dit.

Die opmerking dat ik verwend zou zijn, ooit geweest – totaal misplaatst. Ik ben groot gebracht in de bijstand. Ik was wel enige kind, dus ik werd wel op een gouden plaatje gedragen min of meer maar volgens mij is wat die lompe toen zag, 14 jaar terug, meer het effect van speed.

Daarbij heeft verwend zijn he-le-maal niks te maken met affectieve verwaarlozing. Kijk, ik kan wel gaan uitleggen dat mijn moeder toen ze moeder werd (19 jr), zelf amper een jeugd had door mogen maken – maar beter google je gewoon even “gebrek aan affect in de jeugd

Daarbij moest ze heel snel heel veel verantwoordelijkheid nemen voor mij, zonder vaderfiguur meer in beeld wat betekende dat ik vaak bij mijn oma zat die alle dagen lam was. Dat bedoelde ik eergisteren. Gaat niet om schuld, was armoede gewoon op diverse vlakken.

Systeem problemen zijn nog nooit opgelost door een zondebok aan te wijzen. Echter mijn moeder houdt mij tot op de dag van vandaag wel verantwoordelijk voor zaken waar ik letterlijk niks aan kon doen. Als iemand mij ooit live had gezien in de dynamiek met mijn #moederfiguur had die meteen kunnen zien dat er geen gezonde emotionele band bestond. Zij neemt ook allerlei verantwoording die helemaal niet gezond is en remt daarmee anderen. Punt.

En dat GHOSTEN wat ze de laatste 2,5 jaar doet, is ook niet echt gezonden coping. Daarbij gaslighting. Nou ga maar googlen wat dat betekent. Ik heb geen zin meer om mijn systeem eigenhandig kapot te analyseren. Dingen zijn gewoon zo gelopen. En ik ben tóch wel goed opgedroogd.

Voorbeeldje van gaslighting: “Die psychoses van jou vielen wel mee” – NEE DOMME KOE! Als je ontvoerd wordt met een ambulance, is dat niet de definitie van een meevaller nee. Als je DWANGMEDICATIE krijgt, valt dat niet mee. Detentie valt niet mee. Zo en nu word ik boos.

Steun onze DierenBescherming Campagne!

Doneer speciaal voor dit stuk

Koop wat leuks voor jezelf of een ander bij Art by Daan Handgemaakte Sieraden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.