Ik doe het gewoon! JA! (1)

Met dit deel in de dagelijkse actualiteit komt een einde aan de twijfel zaaiende reeks “Ik kan het wel niet” want die had tenslotte al 8 delen en de omstandigheden van vandaag zijn behoorlijk anders als toen ik de vorige reeks begon. Dus een nieuwe dagboekserie met iets meer zekerheid. Of is dat wel zo?

Groot nieuws eerst dan maar, sinds 17 september 2021 sta ik ingeschreven in het handelsregister met mijn merk en nickname, Escovan.Net. Het is in basis een IT-service en hosting bedrijfje maar met als speciale doelgroep mensen in het Sociaal Domein. That’s right. Ik kies er gewoon voor om niet veel geld er mee te gaan willen verdienen. Vooralsnog dan. In het sociaal domein vind je typisch mensen met een krap inkomen en ik kan mijn dienstverlening daarop afstemmen. Daarbij is het nog eens zo dat elke euro die ik naast mijn Wajong verdien, zwaarder belast wordt en er netto maar een kwartje van overblijft. Dus mijn rekentarief wordt 20 euro per uur dat per kwartier afgerekend kan worden. Nou zie ik u rekenen, maar dat is voor ICT-dienstverlening spotgoedkoop. Als je bedenkt dat ik er daadwerkelijk voor geleerd heb, daadwerkelijk een opleiding Netwerkbeheer, Microsoft Technology Specialist, ISTQB Software tester en IPv6 Guru etc. etc. met succes heb behaald. Daarbij kan ik deze doelgroep denk ik beter bedienen dan enig ander zonder mijn ervaringen met de psychiatrie en verslavingszorg.

Het doel is uiteindelijk wel winst ja. Het doel is dat ik op den duur alsnog de door mij begeerde opleiding Ervarings Deskundige kan financieren, daar het UWV dit niet gaat doen.

Dus wat heb ik sinds vrijdag allemaal gedaan als ondernemer? Nou natuurlijk een zakelijke rekening geopend bij de Rabobank. Mijn internetverbinding op naam van de zaak gezet. Daar dit een essentiële voorziening voor mijn werk is. Daarmee worden mijn internetkosten onkosten die ten koste gaan van de winst zodat ik defacto het eerste jaar helemaal geen winst zal maken, dit is belastingtechnisch interessant. Daarbij krijg ik de eerste maand gratis van Ziggo. Ik heb nu de Internet 500/40 verbinding met een extra Wifi netwerk met de naam Escovan.Net dat door de gratis meegeleverde Wifi-boosters geregeld wordt. Dit is niet eens zo gek duur. Ik betaal alles bij elkaar nog geen 58 euro. Ik was als consument duurder uit. En ja dit is inclusief BTW.

Verder heb ik gister nog als meest recente rechtshandeling een NS Businesscard aangevraagd zodat ik ook op rekening van de zaak kan reizen, ook dat is handig want daarmee kan ik direct als bedrijf de letterlijke reiskosten declareren.

Dan in ander goed arbeidsmatig nieuws: Ik krijg de functie van Contact Persoon Uitkeringsgerechtigden bij FNV. Dus ik heb nu alles bij elkaar wel genoeg om te doen. Dit gaat volgende maand al van start. En ik ben best zenuwachtig of ik het ook goed kan. Maar de functie is voor 2 jaar dus ik heb even de tijd om het kunstje verder onder de knie te krijgen. Ik denk dat dat wel goed gaat komen.

Steun onze DierenBescherming Campagne!

Doneer speciaal voor dit stuk

Koop wat leuks voor jezelf of een ander bij Art by Daan Handgemaakte Sieraden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.