Ik kan het wel niet (8)

Met in dit deel een spannende onderneming naar Utrecht, buiten de comfortzone treden en hernieuwde herstel plannen. Soms krijg ik misschien niet wat ik wil op de manier die ik wens of voor ogen heb, maar dan dient een nieuwe kans zich aan.

Eerdere delen uit deze reeks:

Zoals de terugkerende lezer zal opvallen bestaat de inhoud van deze reeks uit actuele stukken die in het heden spelen, eigenlijk is dit gewoon een dagboekreeks.

Dus deze week is weer bijna om. En hoewel het absoluut niet zo fantastisch ging (nog steeds) met totaal abstinent blijven, ben ik nu wel redelijk zeker over dat het weer een tijdje een opgaande trend gaat worden. Dat zit zo, als ik terugval doe ik dat tegenwoordig zo gepland dat ik er geen afspraken door mis. Zo ben ik nog gewoon een tijdje terug bij meetings geweest en deze week op dinsdag sprak ik de verslavingsarts weer waar ik ook gewoon midden op de dag nuchter voor kwam opdagen. Met de arts heb ik mijn tweestrijd besproken. De inzichten die ik had opgedaan uit de meetings verwerkt. En geconcludeerd dat teveel de focus op alcoholisch herstel ook juist contraproductief kan zijn. Uiteindelijk zijn voor mij de doorslaggevende factoren:

  • Geld
  • Gezondheid
  • Geest

Welke van de 3 ook opraakt, als dat gebeurt is dat directe motivatie om weer een poos niet te drinken tot er weer voldoende herstel is opgetreden. Tja en daarna raak ik verveeld ofzo of de drive wordt weer wat minder sterk, en dan begint het riedeltje weer van voor af aan. Maar momenteel, staan alle 3 G’s in de min. Ik liep laatst weer lekker te schreeuwen tegen mijn computer – dat is een teken van vermoeidheid, de Geest staat in de min.

Ik heb ietsie pietsie meer geld opgemaakt dan de bedoeling is voor deze tijd van de maand zodat ik effectief nog 100 euro heb voor 20 dagen. Dat is 5 euro per dag. Daar kan ik precies van eten maar niet bij drinken, dus Geld staat ook in de min. Daarnaast heb ik nog een flinke lening bij mijn vriendin uitstaan, dus ik heb minder nog eigenlijk.

Tot slot heb ik last van zweten, trillen, onprettige stoelgang etc. the usual lichamelijke defecten bij overmatig drankgebruik. Dus Gezondheid staat ook in de min. Nou ik ben wat dat betreft op alle fronten weer toe aan een inhaalslag om de 3G’s weer in de plus te tillen en dat kan gewoon simpelweg door niet meer te drinken en wel weer te wandelen bij onrust, dat zijn de belangrijkste dingen.

Dan over de leukere zaken deze week: Ik heb een nieuw bed! En het geld daarvoor had ik dus geleend van mijn vriendin, met het oog op subsidies die ik nog ga ontvangen zoals langdurigheidstoeslag en teruggave belastingen.

160×200 Box Spring

Het volgende dat erg leuk is, is dat ik mij op 4 juli had aangemeld als Contact Persoon Uitkeringsgerechtigden voor het FNV. Zoals je misschien al had opgevangen ben ik lid van deze bond. Er werd gevraagd om mensen die deze vacature kunnen vervullen en hoewel ik een hele waslijst met competenties nodig heb, denk ik wel dat ik het in me heb. Dus aanstaande woensdag heb ik een eerste cursusdag in Utrecht. Tegen die tijd ben ik dan ook een krap weekje nuchter, voldoende voor lichamelijk herstel. Uiteraard kan ik weer diazepam gebruiken ter ondersteuning bij het abstinent blijven zonder gevaarlijke situaties te creëren. Maar goed, de conclusie is wel: Ik heb een doel voor ogen en de vacature lijkt me op papier niet al te zwaar, ongeveer 10 a 15 uur per maand, dat moet ik net kunnen trekken denk ik. En anders is het sowieso een leerzame ervaring en even uit de comfortzone van het gezapige Zutphen. Hoe dan ook ik mag komen voor de cursusdagen en het lijkt me leuk.

Nou het is alweer een heel verhaaltje geworden ter lengte dat ik normaal aanhoud voor een blog, dus wellicht donderdag een verslag van hoe de dag ging als dat noemenswaardig veel inhoud oplevert. Een fijn weekend iedereen, en doe vooral wat je niet laten kan, ik heb zo mijn eigen motivaties om te doen wat ik doe en wat een ander met zijn leven wil mag hij of zij helemaal zelf uitzoeken.

https://escovan.net

Steun onze DierenBescherming Campagne!

Meer van dit?

Doneer speciaal voor dit stuk

Koop wat leuks voor jezelf of een ander bij Art by Daan Handgemaakte Sieraden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.