Op herhalingsoefening (2)

Hier vindt u het vorige deel uit deze reeks in de verslavingszorg. Vandaag was er weer een contact moment voor de 2e week achter elkaar met de arts. Ik heb een aantal details waar ik over kan bloggen. Ten eerste hoe het eerste (vrij uitgebreide) intake gesprek ging. Ten tweede wat er vandaag is afgesproken.

Vandaag ging ik goed voorbereid met de zo nodig medicatie al in huis en in mijn hoofd op naar de kliniek. Het was een vervolgafspraak. En daar ik vorige week nog wel had gedronken, werd ik een beetje onder druk gezet of ik het nou wel zeker wist allemaal.

Nou vorige week had ik mijn plan al uit de doeken gedaan, ik zou stoppen met behulp van het diazepam drama en wel als volgt:

  • Gisteren 3x 5mg
  • Vandaag 2x 5mg
  • Woensdag 2x 5mg
  • Donderdag 1x 5mg
  • Vrijdag 1x 5mg
  • Zaterdag en verder alleen diazepam bij zo nodig indicatie volgens GGZ-richtlijnen.

Verder heb ik vandaag gebeld met de InTact zelfhulp groepen, daar kan ik vanavond al heen als het goed is, ik weet waar het is, ik wacht alleen nog even om teruggebeld te worden.

De arts benadrukte net als vorige week dat een detox opname wel tot de mogelijkheden behoort, maar daar zit ik persoonlijk niet op te wachten nu, aangezien mijn vakantie met mijn lief morgen begint. Zij heeft geen problemen met alcohol, dus we hebben samen tot doel gesteld de komende 2 weken abstinentie na te streven, met haar niet aflatende steun dus… Godzijdank. (Nee, ik ben nog steeds niet religieus, maar sommige dankbaarheid klinkt beter in de naam van de Heer – voor wie Hij wel bestaat.)

Verder heb ik met de arts afgesproken dat ik 3 maand Vitamine B extra krijg, dat is nodig om Korsakoff e.d. te voorkomen en problemen met het zenuwstelstelsel in het algemeen.

Vanavond volgt er een update van dit blog, als en waar ik geweest ben, maar gezien de aard van dit soort bijeenkomsten kan ik daar inhoudelijk verder niet over uitweiden. Het is een support groep. Naasten zijn ook welkom. En een simpele zoekopdracht naar “Tactus InTact” geeft je locaties en nummers.

Tot slot heb ik donderdag een mailcontact met de arts en dinsdag weer een fysiek contact om te bespreken of ik de boel niet zit te flessen… (*ba dum tiss!*)

Update:

Nou ik ben inderdaad naar de bijeenkomst geweest. Ik voelde me wel een beetje klein. Maar ik heb geprobeerd zo goed mogelijk te luisteren. Het is voor mij een regel dat er niet gepraat wordt buiten de groep over wat er binnen afspeelt maar ik kan zeggen dat nadat ik de diverse verhalen had gehoord, en ik toen als één na laatste mijn eigen verhaal mocht doen, ik zoiets had van: “God, stel ik me nou aan ofzo?!” – Maar nee. Als ik dagen had waarop ik dronk ging het snel om 15 tot 25 glazen wijn per dag, dat is echt genoeg voor leverschade. Ik bedoel, maakt niet uit dat ik er “redelijk mee functioneer”. Na afloop van de meeting heb ik ook even met mijn stiefvader gebeld. Dat was wel okay, maar ik was verder helemaal kapot na ruim 2 uur luisteren en meedenken en een beetje praten. Ik voelde me tenslotte stom dat ik op moment van deelname nog diazepam had om een insult te voorkomen. Dacht toch een beetje nog dat dat cheaten was. Terwijl een insult natuurlijk een levensgevaarlijk en serieuze medische aandoening is die je het liefst wil voorkomen en dat doet men met valium dus.

https://escovan.net

Steun onze DierenBescherming Campagne!

Meer van dit?

Doneer speciaal voor dit stuk

Koop wat leuks voor jezelf of een ander bij Art by Daan Handgemaakte Sieraden

Ja die timer is dus wanneer mijn liefje er weer is 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.