Kort: Waarom ik alles openbaar gooi

Okay, deze vraag wordt wel het vaakst op mij afgevuurd. Sommige mensen beredeneren zelfs dat ik helemaal lijp zou zijn. Ik kan het echter heel duidelijk en eenvoudig verklaren. Door zelf een publicatie beleid te hanteren, die behelst dat ik vrijwel alles – over mijzelf althans, niet over anderen – deel, houd ik zelf de regie over het narratief van mijn leven. Dat is het in een notendop, dan nu de uitgebreide duiding.

Privacy is een hoax (voor mij)

Kijk alles wat kenbaar kan zijn, is dat ook – helemaal in mijn geval. Zoals je hebt kunnen lezen ben ik opgenomen geweest, gevangen gezet, en – dit verhaal komt nog maar heb ik later zelfs voor de Rijksoverheid gewerkt, het ministerie van Financiën wel te verstaan. En in al die gevallen ben ik volledig doorgelicht en tegen het licht gehouden en gescreend en bekeken. Het is zo erg, of erg geweest dat men op den duur zelfs wist op welke momenten ik zou gaan poepen. Met je niet bestaande privacy dus.

En alles wat ik in het verleden ondernomen heb om hier verandering in te brengen heeft geleid tot stress, spanning en uiteindelijk faalde het alsnog met weer nieuwe onthullingen waar ik niet op zat te wachten overigens. Dit heeft mij voor de keuze gesteld. Ga ik door met mijn vrij kansloze onderneming om te proberen iets stiekem te doen of ga ik in de tegenaanval en zoals ik hierboven beschrijf, zelf het heft in eigen handen nemen aangaande de data die over mij beschikbaar is?

Kijk, veel van wat ik hier beschrijf op mijn site, is al eens opgeschreven. Echter, door anderen. En nu is het moment daar dat de hoofdpersoon en de verteller dezelfde worden. En dat is allemaal precies volgens plan blijkbaar. Althans ik voel me er vrij comfortabel bij. Sowieso, met inmiddels ruim 700 volgers op Twitter en gemiddeld zo’n 80 trouwe terugkerende lezers van dit blog en gemiddeld zo’n 150 pagina weergaven per dag, doe ik het wel aardig. Je kent de opmerking wel, enigszins sarcastisch van “Nee, met jouw hoofd trek je volle zalen” – nou … inderdaad, ik wel dus. Lekker puh.

Steun onze DierenBescherming Campagne!

Doneer speciaal voor dit stuk

Koop wat leuks voor jezelf of een ander bij Art by Daan Handgemaakte Sieraden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.