Ik kan het wel niet (6)

Okay uit de reeks nu nieuws – daarmee bedoel ik het autobiografisch werk dat in het heden speelt, volgt nu een nieuw deel. Getikt vanuit een sluimerende somberheid op een hete dag eind juni 2021. Een somberheid die wel degelijk serieus te nemen valt, maar toch nog zeker geen depressie mag heten. Is dat zo?

Eerdere delen uit deze reeks:

Oh echt hè, alles kost mij nu moeite. Ik weet dat ik even moet doorduwen. Beetje mezelf zien over te halen. Om toch door deze dramaandag heen te komen. Het begon gisteravond. Een somberheid zo heftig dat die me wakker hield. Ik piekerde wel iets, maar toch ook weer niet zodanig dat ik er zelf heel veel last van had. Ha. Blijkt dat pilletje (antidepressivum) toch nog ergens goed voor. Piekeren is tenslotte prima zolang ik er niet onder lijd. En verder, koffie is waar ik nu zin in heb. Gisteravond ook, rond 1 uur ging ik koffie zetten. En wonder boven wonder sliep ik daarna ineens heerlijk. Is er een farmacoloog in de zaal om dit verschijnsel te duiden?

Dan qua alcohol. Dat speelt momenteel niet. Ik ben succesvol door de eerste 2 weken detox heen gewandeld. En kan oprecht zeggen dat ik behoorlijk nuchter ben. Dus uitsluitsel over of het de (nawerking van) drank of somberheid an sich is kan ik bij deze geven. Nauwgezet houd ik op de digitale dagboek omgeving van Tactus (Verslavingszorg instelling) bij wat ik vooral niet gedaan heb. Zoals slapen, ontspannen en drinken.

Waar pieker ik dan over? Nou van alles. Zo speelt momenteel het feit dat ik een opdracht heb lopen om een videosite te maken en ik wil eigenlijk een soort van YouTube nabouwen en het bestaat al, maar ik heb er gewoon de kracht niet voor even dus dan blijf ik cirkelen over instructiepagina’s speciaal bedoeld voor mijn configuratie, controleer ik wat dingetjes om vervolgens bij stap 3 van de handleiding te verzuchten in “Hoe dan? Wie helpt de beheerder als die het niet meer weet? Waar zijn mijn haxxor vriendjes?!” en te eindigen met “Ik kan ook niks. Zie je wel ik ben mislukt. Vandaag of morgen komt het uit. Ik ben een totale loser. Een domme lamlul.

Goed rond 1 uur half twee sliep ik dus vannacht eindelijk wat langer in. En vijf uur later werd ik uit mezelf weer wakker. Niet helemaal uitgerust maar wel iets meer in het nu weer. De focus is weer iets beter. En ik besluit de ochtend te spenderen aan wat zelfzorg. Want hoewel ik normaal op dit uur aan het wandelen ben met de vriendin in mijn oren, lukt dit vanochtend allemaal niet. De zwarte puppy – zal ik maar zeggen – behelst mijn gedachten nog een beetje. Ik laat blijken dat ik verder niet veel te melden heb en hang haar op. Om vervolgens eens mezelf te onderwerpen aan een grondige scheerbeurt. Dat doet me dikwijls goed. Zelfverzorging. Ik weet dat ik al bijna 15 jaar weer gewoon in een huisje woon, maar dat hele zelfverzorging ook kunnen ondernemen wanneer ik dat wil, blijft tot op heden toch nog als een vreemd soort luxe voelen. Het zou grappig zijn als het niet zo serieus was.

Okay email afwerken. Ah Mijn Berichtenbox. Hé die is door het spamfilter gekomen blijkbaar want dit is duidelijk niet van MijnOverheid maar van één of andere loser die probeert mijn login details met een op het oog vrij overtuigend mailtje afhandig te maken. Echter, het is verstuurd naar gek@ziggo.nl – veel succes daarmee, dat is een wappie-spamadres dat ik speciaal daarvoor gebruik pannenkoek. Verder met de mail. Ik mail de bewindvoerder dat ik een bedrag van <€1,- euro verwacht. En nu type ik het wel goed. Uiteraard moest ik het echte mailtje beginnen met het >-verkeerde teken… Zucht het wordt weer zo’n dag voel ik al. Goed ik tik de mail af en verzend hem.

Dan ga ik nog heel even met Poes op bed liggen naar het nieuws luisteren. Niks dat me nu nog bijstaat dat bijzonder interessant was overigens. Ik drink nog twee bakken koffie, blader wat door de website en begin een blog te tikken. En daar zijn we nu. Trouwens, weet je hoe moeilijk het is om in overwegende somberheid – want dit mag geen depressie heten toch? – een plaatje te zoeken bij dit verhaal. Dus als jij als lezer nog leuke/relevante plaatjes hebt waardoor ik geen rechten problemen krijg, mail ze maar. Kom op, er staan op deze pagina nu twee email adressen van mij je moet het wel kunnen vinden lijkt me. Bij voorbaat dank.

Steun onze DierenBescherming Campagne!

Doneer speciaal voor dit stuk

Koop wat leuks voor jezelf of een ander bij Art by Daan Handgemaakte Sieraden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.