Op herhalingsoefening (1)

Ja zoals ik al een paar keer had gemeld ging het compleet onthouden van alcohol niet bepaald vlekkeloos. En er komt dan een moment dat ik moet inzien dat ik het niet zelf meer red. Daar heb ik de hulp van Tactus ingeschakeld. Met frisse tegenzin wel hoor, want ik wou zo graag dat ik klaar was met “mezelf verbeteren” De laatste loodjes wegen echter het zwaarst en voor mij is dat dus de wijn.

Opmannen (M/V)

Maar aangezien een betere wereld echt bij jezelf begint, moet ik daar mee aan de slag. Ik bedoel ik heb zoveel concrete stappen gemaakt dit jaar, dat even een rondje verslavingszorg er ook nog wel bij kan.

Ik ben inmiddels aangemeld via de online omgeving en ik houd al een dagboek bij. Zo ziet dat eruit:

Dit mag ik voor elk dagdeel invullen.

Goed dus nu typ ik dit met bevende handjes want dat is wat ontwenning doet: Dat voel ik even. Maar dat sterkt mij dus in mijn motivatie. Even die 3 tot 5 dagen detox uitzingen deed ik al vaker zelf.

En als je nu de definitieve klap om Nu precies te stoppen wil weten? Het geld is gewoon op hahaha. Dus zelfs al zou ik willen kan ik niets kopen. Dit gebeurt elke maand wel een keer hoor, alleen nu is het – door het wijnslobberen, wat eerder. Gelukkig heb ik verder alles 3 weken op voorraad qua eten en sapjes enzo, dus ik verkeer niet in nood. Dat is de gouden regel die ik altijd bij elk gebruik gehanteerd heb: Eten eerst. Dan pas “luxe”. Het gaat ook om de zakgeldrekening, niet om de beheerrekening, dus alles kan gewoon doorlopen verder.

Nou tot zover deze nieuwste aflevering van mijn afkicksoap! En hopelijk maak ik weer een vliegende doorstart. Alleen je weet wat ze zeggen over mensen die denken te kunnen vliegen: Opstijgen van de grond. 🙂

Steun onze DierenBescherming Campagne!

Doneer speciaal voor dit stuk

Koop wat leuks voor jezelf of een ander bij Art by Daan Handgemaakte Sieraden

Categories: AutobiografischTags: ,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.