Twee lijntjes paracetamol

Mijn avonturen in Den Hagistan (2)

Goed, het vervolg van deze pinkster drieluik. Hoe ik aan de crack kwam weet je inmiddels maar hoe gaat het verder in Den Hagistan ? Dat lees je in dit tweede deel.

Okay dus in Den Haag aangekomen uit Zutphen, het lieve schattige Zutphen, schreef ik mij in op de Haagse Hogeschool voor een Informatica opleiding. Ik geloof dat ik feitelijk 3 colleges gevolgd heb. Gelukkig hebben mijn mentoren mij uitgeschreven anders had ik een nog hogere schuld bij DUO vandaag. Maar anyways, ik liep daar wel en ik mocht spelen met de SUN Computers. Heel leerzaam. Wat ook leerzaam was, was Eva. Eva was echt de mooiste chick uit mijn groep / cohort en ik had haar gevraagd voor een drankje. Waarop zij zei: “Sorry, maar ik val niet op mannen….” – Bam Hoe hard kon ik een blauwtje lopen.

Maar goed, daar hadden we crack voor, om vooral die emoties te verdoven in de weekenden. Doordeweeks werkte ik via HSWS uitzendbureau voor een organisatie om Data Entry Controle te doen. Iets wat hoog perfectionisme en operationele betrouwbaarheid vroeg. Zo moest je minstens 95% goed “hebben gecontroleerd” van de OV-kaarten die ingestuurd waren en ik zat op >98%, 6 weken lang. En ik was op tijd. Ik deed mijn werk en ik deed het goed. Fuck die opleiding verder. Dus ik kreeg promotie. Van HSWS werd ik gedetacheerd naar UNO-A, een detacheringsbureau voor aanstormend ICT-talent. En die hebben mij weer uitgeleend aan Aggreko als junior systeembeheerder met internationaal karakter.

Dus hoewel ik in de weekenden crack rookte met mijn oom en de El-Gin gozert, was ik door de week 38 uur aan het werk gewoon. 18 jaar hè. Maar er speelde meer natuurlijk. Zo was het niet alleen crack, maar op den duur ook Poppers (een soort lijmsnuiven waar je van ontspant) en natuurlijk had ik mijn ‘vriendje’ cannabis bij de hand in de vorm van voorgerolde joints om de craving aan het eind van de laatste steen crack te beteugelen.

Dit brak mij natuurlijk op. Ik werkte in België en Duitsland, zat in hotels in de week, deed een migratie van Lotus Notes naar Outlook … en in het weekend die drugs. Niet vol te houden natuurlijk. Dus op een dag stapte ik in de bus naar Dordrecht – mijn werkplaats, en sliep gewoon het hele rondje door zo fokked up was ik. Nou dat was wel een signaal voor mijn werkgever dat het niet zo lekker ging. Afgezien van mijn grafkop natuurlijk.

Dus toen we naar Frankrijk zouden gaan … ja je raadt het al: Ik versliep mij. En dat was het einde van die baan. Door de kanker crack. (Ja ik mag schelden met kanker bij iets wat net zo dodelijk is…) En toen heb ik mijn beste vriend van de middelbare school gebeld. Daniël. Hij wist wel een huisje voor me elders, weer in Zwolle. Zodat ik in het tweede jaar van de Bedrijfskundige Informatica kon instromen. Ik bedoel, dit was gewoon serieus. Het gebruik was serieus. En de gevolgen waren serieus. En ik wou er uit. Toen al.

Hoe het verder gaat lees je in deel 3.

Steun onze DierenBescherming Campagne!

Doneer speciaal voor dit stuk

Koop wat leuks voor jezelf of een ander bij Art by Daan Handgemaakte Sieraden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.