Twee lijntjes paracetamol

Mijn avonturen in Den Hagistan (1)

Dit verhaal gaat over cocaïne, heroïne en MDPV en speed. Middelen die ik allemaal eens aanhaalde en weer los liet toen het niet meer leuk was. Ik ben nooit een ‘ratje’ geworden, maar wat er wel allemaal gebeurde is minstens zo interessant. Ik schrijf het jaar 2000. Mijn millennium bug.

De muziek wordt hier bij de tekst gezocht hè jongens, dus wel luisteren!

Op mijn 18e verjaardag vonden mijn ouders het wel welletjes geweest en moest ik het huis verlaten. Ik besloot dat ik wel naar Den Haag kon verhuizen om daar mijn geluk te beproeven. Nou dat heb ik geweten. Tijdens een tussenstop op Utrecht waar ik de lokale junkies vroeg om LSD kwam ik in aanraking met crack. Voor ik het wist had ik een pijp in mijn mond en toen begon de ellende natuurlijk.

Ik bedoel ik ben geen halfie natuurlijk, ik kon het gebruik eerst best managen. Had een goede baan in Den Haag als systeembeheerder en dat betaalde samen met de bizarre huisgenoten wel voor 350 gulden crack in een weekend. Nou ja laat ik vooral meer in detail treden. Anders snapt niemand er wat van. Eerst hoe dit op 18-jarige leeftijd begon dus…

Ik werd door mijn ouders gevraagd (niet gedwongen, maar de vraag had maar 1 antwoord zeg maar) om het huis te verlaten. Ik gebruikte in die tijd al veel wiet en studeerde Hogere Informatica aan Hogeschool Windesheim. Wiet is niet iets waar ik lekker op ga, althans vooral niet voor mijn omgeving. Dus ik begrijp mijn ouders wel dat ze het gewoon niet trokken met mijn rare strapatsen. Het was gewoon genoeg geweest, ik had teveel grenzen opgezocht en overschreden, was een verschrikkelijke rotpuber geweest en leek niks van mijn leven te maken toen ik terugviel in cannabis misbruik halverwege het eerste jaar van mijn Informatica opleiding.

Goed, cannabis is dus een goedje dat behoorlijk kan ontregelen, zo ook bij mij. Toen mijn ouders vroegen of ik wou vertrekken sloeg de blinde paniek toe dat ik MOEST – terwijl ze feitelijk hadden aangeboden om een huisje voor mij te zoeken. Maar goed, ik zocht mijn biologische vader op, via een vriend van de zus van mijn moeder hadden we de CD-foon gehackt. Dat was toen de telefoongids op CDROM. Dat was toen een informatiedrager voor de nieuwelingen onder ons. Soort heel kleine USB-stick maar dan kutter. Anyways, mijn bonus-Oom had dus het adres van mijn vader achterhaald en ik heb die gek gewoon gebeld: “Jo pap, kan ik bij je komen wonen?” en ik zeg al: gek. Dus die gek zegt “Ja natuurlijk! Kom maar door!” nadat ik hem 10 jaar niet gezien had of zo.

Nou, zo kwam ik dus in Den Haag terecht. En ik zweer je, de tweede keer dat ik het ritje Zutphen – Den Haag maakte stopte ik op Utrecht, om even wat “te zoeken / scoren” ik dacht dat het wel lachen was om LSD te doen. LSD was in de jaren ’00 echter al uitgestorven en die kolere junken gaven mij crack. Dat is dus de rookbare variant van cocaïne dat verschrikkelijk verslavend kan zijn. En als het je geest niet opfokt dan wel je portemonnee. Want het deed in die tijd 85 gulden de gram. Waarbij natuurlijk de eerste gram gratis is, maar dan begint je abonnement pas.

Goed, eenmaal in Den Haag kwam ik in een ietwat vreemde situatie. Mijn vader woonde samen met mijn homosensuele oom. En later kwam daar El-Gin bij, een neger die theologie had gestudeerd, maar een foutje had gemaakt met dodelijke afloop – daardoor in de bak terecht kwam, waar die aan de heroïne is geraakt. Triest verhaal wel. Wel een goede neger. Wel een goede junk. Maar ik was hem op het spoor gekomen via de drugsroute en ik had een “gids” nodig in die wereld. El-Gin meegenomen naar de flat in Den Haag, en jawel hoor, die mocht bij mijn oom en vader ook wel komen wonen. Hij zou wel methadon halen en dan was alles regenboogjes en zonneschijn ofzo. Dachten we. Terwijl de crackpijp rond ging.

Okay, ik heb een bepaald format hier, waarbij ik maar zoveel info per blog geef omdat het anders onleesbare lange stukken worden, dus dit stuk wordt vervolgd in een deel 2. Later meer dus.

Steun onze DierenBescherming Campagne!

Doneer speciaal voor dit stuk

Koop wat leuks voor jezelf of een ander bij Art by Daan Handgemaakte Sieraden

Categories: AutobiografischTags: , , ,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.