Financieel eigen beheer (Hoe?)

Nou volgt een klein stukje waarin ik uiteen zet hoe ik denk invulling te geven aan de taken die horen bij het beheren van mijn eigen financiën teneinde voor te bereiden op het gesprek met de bewindvoerder over 1,5 uur.

Ten eerste ga ik, zodra de beschikking van de rechtbank er is naar de bank. Daar maak ik wat kleine wijzigingen zodat ik alleen nog maar digitale overzichten krijg en internetbankieren voor alle 3 rekeningen. Verder laat ik vrijwel alle boekingen ongewijzigd op een enkeling na.

Zo gaat de rekening voor TransIP verplaatst worden naar de beheerrekening en de 15 euro die dat kost verplaats ik van mijn leefgeld af. Zodat ik weer op 300 per maand uit kom.

Ook het FNV lidmaatschap ga ik overzetten naar de beheerrekening en waarschijnlijk per iDeal even een jaar vooruit betalen zodat ik daar geen omkijken meer naar heb (12x 4,38).

Verder gaat YouTube van de zakgeld naar de Beheerrekening, en de 9 euro die mij dat kost overboeking tussen rekeningen weer zo zodat dat klopt.

Verder ga ik grasduinen in de papieren en digitale overzichten om duidelijk te krijgen wat wanneer per hoeveel wordt afgeschreven om te kijken of er nog iets is waar ik op kan of wil besparen. Maar wat ik tot nu toe heb meegekregen van de papieren afschriften is het zo allemaal al goed verder, dus ik laat in de eerste instantie alles gewoon zo staan zoals het beheer het heeft ingeregeld.

Dan zijn er dingen die aandacht vragen per jaar zoals het controleren van toeslagen, het doen van belastingaangifte en het verwerken van de energienota. Hier deed ik al het een en ander in en ik heb dit vaker gedaan dus ik voorzie geen grote problemen.

Tot slot hou ik gewoon de 300 euro leefgeld en de bijbehorende pas aan, en in mijn portemonnee en ga ik niet shoppen met de vastenlasten rekening. Eventuele incidentele uitgaven overleg ik zo ver als dat realistisch is eerst even met mijn partner op doordachtheid. Ik heb nog steeds wel eens “geniale ideeën” die vooral geld kosten maar uiteindelijk niet zo heel zinvol zijn, dus dit ga ik checken maar dan niet bij bewind maar mijn vriendin.

En tot slot is de basis van deze hele onderneming dat alleen de Gemeente Zutphen financieel er beter van wordt. Ik heb niet ineens meer geld. Gemeente hoeft alleen niet meer de subsidie voor bewind over te maken. Dus ik hou netto precies even weinig geld. Dus dat is ook de insteek: Geen nieuwe abonnementen of grote uitgaven, geen roodstand bij de bank, geen “echte” creditcards etc. Ik blijf even arm tenslotte.

Steun onze DierenBescherming Campagne!

Doneer speciaal voor dit stuk

Koop wat leuks voor jezelf of een ander bij Art by Daan Handgemaakte Sieraden

Categories: Autobiografisch

2 thoughts on “Financieel eigen beheer (Hoe?)

  1. Het jezelf identifiseren met de manifestatie van een ander, dat levert altijd wel een collum op. De vraag blijft wel of dit iets bijdraagt aan de universele noodzaak tot verbinding.

    1. Ik heb geen idee wat je zegt gast, maar ik vertel hier mijn eigen verhaal.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.