Waar sta ik?

Een nachtelijke update voor mijn noeste huisvlijt, even een introductie voor wie mij nog niet kent. Wat verduidelijking omtrent mijn standpunten. En het dringende verzoek om te reageren op deze site als je op- of aanmerkingen of gewoon een leuk bericht wil achter laten.

De schrijver van dit blog is een – op het moment van schrijven nog – afgekeurd voormalig psychiatrisch patiënt met vooral veel ervaring in de GGZ en Verslavingszorg op het gebied van Psychose en (klassieke) drugs. De motivatie voor dit blog is het ontwikkelen van een eigen levensboek. Donateurs die een significante bijdrage doen krijgen een kopie van het uiteindelijke boek. Op geen moment is het de bedoeling dat wat er op deze site staat, als ‘autoriteit’ of ‘behandeladvies’ word gebruikt. Het dient slechts voor de persoonlijke ontlading van de auteur en ter amusement en infotainment van de lezer.

Dat gezegd hebbende, vind ik het super leuk als je je behandelaar of arts ook naar mijn site stuurt als je wél de inhoud van dit blog bespreken mocht. 😉 Voor de fans zijn er nu ook gratis uitdeelvisitekaartjes beschikbaar. Geen idee waarom je dat zou willen, maar mocht je er een paar wensen, stuur even een mailtje 🙂 en dan komen ze per postduif jouw kant op.

Het doel van het levensboek, en mijn persoonlijke doel met het uitbrengen er van, en mijn persoonlijke motivatie voor alles wat ik momenteel doe voor geld is het bekostigen van deze opleiding: De Associate Degree Ervaringsdeskundigheid . Hoewel ik nog met het UWV in onderhandeling ben, en hoewel zij echt wel diepe zakken hebben voor re-integratie budget, loop ik gerede kans ditmaal het zonder subsidie te moeten stellen. Het spijt me zeer, dat ik eerst al tot 4 keer toe een HBO opleiding probeerde terwijl ik überhaupt nog niet klaar was met mezelf, een inschattingsfoutje van zo’n kleine 33.000 euro studielening bij DUO waar ik thans nog 0,00 per maand voor hoef af te lossen. Vervolgens vanuit de arbeidsongeschiktheidsuitkering heb ik eerst een cursus Netwerkbeheer gedaan via Exin. Dat heet natuurlijk anno 2021 anders, het hele vak is alweer verdwenen schijnt. En als laatste in 2015 kreeg ik een software kwaliteit tester papiertje. Dus hoewel het niet aan mijn leervermogen ligt… Ben ik zo’n fijne flapdrol die dan op zijn 37ste nog eens bedenkt: ‘Goh, informatica … dat vind ik eigenlijk helemaal niet zo heel leuk als voorheen. En zou er ook een markt zitten in mijn andere kennisveld: GGZ.‘ – Gelukkig is het land van kenniseconomie en universiteit voor iedereen die maar zou kunnen willen, niet beperkt op dit punt: En jawel, ik zou theoretisch mijn praktijkervaring kunnen omscholen naar niveau 5. Dat is HBO, zie de link nogmaals.

Waarom heet de site dan Ervaringswerker . nl – Nou, ik heb maar gewoon gecheckt of die vrij was … En helaas pindakaas voor iedereen die al wel zijn papiertje heeft, maar deze amateur dit aanstormend talent met 19 jaar GGZ ‘achter het glas’-ervaring kon het domein als eerste pakken. Daarbij is het een bewuste afweging om mij in de aanloop, het oriënteren en het ontwikkelen van mijzelf als ervaringsdeskundige – mijn blog tot die tijd, niet vol te stoppen met verwijzingen naar deskundigheid – maar naar werk. Dat is een woordding. En tevens verwachtingsmanagement. Daarmee doel ik op het feit dat het vak van Ervaringsdeskundige – iets waarvoor dus een HBO opleiding bestaat, – niet verward mag worden met een willekeurige toetredende amateur die vooral nog deze competenties moet ontwikkelen. Zo kwamen we uit op ervaringswerker. Bij nazoeken een vacatureregel die talloze keren online gevraagd wordt. Niet te verwarren met deze schrijvende subsidie slurper, die toch echt onafhankelijk van de instanties probeert te blijven. In ieder geval is het geen beschermde titel.

Standpunten overige die ik probeer uit te dragen via dit blog zijn mijn niet aflatende steun voor Samen Sterk Zonder Stigma – De naam zegt het al, een organisatie die strijd voor het wegnemen van stigmatiserend taal en beeldgebruik omtrent psychiatrie en verslaving. Mijn contributie is feitelijk dit blog, waarin ik toch echt probeer elk beestje bij de naam te noemen zoals de GGZ dat doet, maar ook in eigen bewoordingen – met context en duiding zodat het hopelijk behalve vermakelijk ook leerzaam en de-stigmatiserend werkt. Verder zie je dat ik een minimumloon van 14 euro per uur voorsta, dit is een actie van de FNV, waar ik lid van ben. En tot slot mijn politieke oriëntatie is links. Behoorlijk links. Zeg gerust Socialistische Partij, want dat stemde ik in 2021. Dit is overigens van mij uit persoonlijk geen beletsel om mensen met een andere mening toe te laten in reacties. Voor zo’n linksgekkie ben ik tevens op sommige punten best liberaal. Nou, dit veel te lange verhaal doe ik later misschien nog wel uit de doeken.

Nog één keer wat deze site NIET is:

  • Vervanging van medisch advies of behandeling. Nadrukkelijk niet. Als je klachten hebt ga je naar je arts of behandelaar. Het “aanhangen van dingetjes die op internet staan” is tenslotte al bijna een stoornis op zich te noemen naar mijn inzicht. En ik sta er voor dat u, de lezer juist geïnformeerd wordt, dus waar ik verwijs naar externe sites, zal ik zoveel mogelijk overheidsbronnen en officiële literatuur proberen aan te halen. Het is niet de bedoeling dat u dit blog verwart met professionals die al wél afgestudeerd zijn.
  • Fictie. Deze site berust volledig en waar mogelijk zorgvuldig gekozen waarheid – zo waarlijk helpe mij Spaghetti Monster. Dat wil zeggen, ik speld je geen ‘verhaaltjes’ op de mouw, het is zover ik kan vertellen zo gegaan. En waar ik er naast zit, sorry dan. Geen fictie dus.
  • Iets anders dat niet direct duidelijk wordt uit de tekst, zoals “politieke campagne”, “advertentie platform”, “webshop”, of wat je zoal allemaal van het internet kent aan rattenstreken en konijnenholen.

Daarmee wil ik nogmaals duidelijk aangeven: Wie er bezoekt maakt mij niet uit, iedereen is welkom, dit is mijn digitale huis, weblog en schrijfstek. Maak het jezelf aangenaam. Drink een glaasje water wanneer je dat nodig hebt. En ik vind het hartstikke leuk om reacties te krijgen maar u bent niet tot antwoorden verplicht. Ik kan aan de achterkant van de site zien globaal ongeveer waar u vandaan komt, hoe laat, met welke computer/browser en hoeveel pagina’s u bekijkt. Ik kan niet zien waar uw huis staat, of wie er feitelijk gekeken heeft en dit maakt mij eigenlijk ook niet uit verder.

Bedankt voor uw bezoek & Welkom.

Jelle

https://www.voor14.nl
Categories: Infotainment

2 thoughts on “Waar sta ik?

  1. Lieve man. Vind je weg. Noem jezelf geen amateur in het leven. Liefs, Amber

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.