Waar sta ik? (Belangrijk!)

Een nachtelijke update voor mijn noeste huisvlijt, even een introductie voor wie mij nog niet kent. Wat verduidelijking omtrent mijn standpunten. En het dringende verzoek om te reageren op deze site als je op- of aanmerkingen of gewoon een leuk bericht wil achter laten.

De schrijver van dit blog is een – op het moment van schrijven nog – afgekeurd voormalig psychiatrisch patiënt met vooral veel ervaring in de GGZ en Verslavingszorg op het gebied van Psychose en (klassieke) drugs. De motivatie voor dit blog is het ontwikkelen van een eigen levensboek. Donateurs die een significante bijdrage doen krijgen een kopie van het uiteindelijke boek. Op geen moment is het de bedoeling dat wat er op deze site staat, als ‘autoriteit’ of ‘behandeladvies’ word gebruikt. Het dient slechts voor de persoonlijke ontlading van de auteur en ter amusement en infotainment van de lezer.

Dat gezegd hebbende, vind ik het super leuk als je je behandelaar of arts ook naar mijn site stuurt als je wél de inhoud van dit blog bespreken mocht. 😉 Voor de fans zijn er nu ook gratis uitdeelvisitekaartjes beschikbaar. Geen idee waarom je dat zou willen, maar mocht je er een paar wensen, stuur even een mailtje 🙂 en dan komen ze per postduif jouw kant op.

Het doel van het levensboek, en mijn persoonlijke doel met het uitbrengen er van, en mijn persoonlijke motivatie voor alles wat ik momenteel doe voor geld is het bekostigen van deze opleiding: De Associate Degree Ervaringsdeskundigheid . Hoewel ik nog met het UWV in onderhandeling ben, en hoewel zij echt wel diepe zakken hebben voor re-integratie budget, loop ik gerede kans ditmaal het zonder subsidie te moeten stellen. Het spijt me zeer, dat ik eerst al tot 4 keer toe een HBO opleiding probeerde terwijl ik überhaupt nog niet klaar was met mezelf, een inschattingsfoutje van zo’n kleine 33.000 euro studielening bij DUO waar ik thans nog 0,00 per maand voor hoef af te lossen. Vervolgens vanuit de arbeidsongeschiktheidsuitkering heb ik eerst een cursus Netwerkbeheer gedaan via Exin. Dat heet natuurlijk anno 2021 anders, het hele vak is alweer verdwenen schijnt. En als laatste in 2015 kreeg ik een software kwaliteit tester papiertje. Dus hoewel het niet aan mijn leervermogen ligt… Ben ik zo’n fijne flapdrol die dan op zijn 37ste nog eens bedenkt: ‘Goh, informatica … dat vind ik eigenlijk helemaal niet zo heel leuk als voorheen. En zou er ook een markt zitten in mijn andere kennisveld: GGZ.‘ – Gelukkig is het land van kenniseconomie en universiteit voor iedereen die maar zou kunnen willen, niet beperkt op dit punt: En jawel, ik zou theoretisch mijn praktijkervaring kunnen omscholen naar niveau 5. Dat is HBO, zie de link nogmaals.

Waarom heet de site dan Ervaringswerker . nl – Nou, ik heb maar gewoon gecheckt of die vrij was … En helaas pindakaas voor iedereen die al wel zijn papiertje heeft, maar deze amateur dit aanstormend talent met 19 jaar GGZ ‘achter het glas’-ervaring kon het domein als eerste pakken. Daarbij is het een bewuste afweging om mij in de aanloop, het oriënteren en het ontwikkelen van mijzelf als ervaringsdeskundige – mijn blog tot die tijd, niet vol te stoppen met verwijzingen naar deskundigheid – maar naar werk. Dat is een woordding. En tevens verwachtingsmanagement. Daarmee doel ik op het feit dat het vak van Ervaringsdeskundige – iets waarvoor dus een HBO opleiding bestaat, – niet verward mag worden met een willekeurige toetredende amateur die vooral nog deze competenties moet ontwikkelen. Zo kwamen we uit op ervaringswerker. Bij nazoeken een vacatureregel die talloze keren online gevraagd wordt. Niet te verwarren met deze schrijvende subsidie slurper, die toch echt onafhankelijk van de instanties probeert te blijven. In ieder geval is het geen beschermde titel.

Standpunten overige die ik probeer uit te dragen via dit blog zijn mijn niet aflatende steun voor Samen Sterk Zonder Stigma – De naam zegt het al, een organisatie die strijd voor het wegnemen van stigmatiserend taal en beeldgebruik omtrent psychiatrie en verslaving. Mijn contributie is feitelijk dit blog, waarin ik toch echt probeer elk beestje bij de naam te noemen zoals de GGZ dat doet, maar ook in eigen bewoordingen – met context en duiding zodat het hopelijk behalve vermakelijk ook leerzaam en de-stigmatiserend werkt. Verder zie je dat ik een minimumloon van 14 euro per uur voorsta, dit is een actie van de FNV, waar ik lid van ben. En tot slot mijn politieke oriëntatie is links. Behoorlijk links. Zeg gerust Socialistische Partij, want dat stemde ik in 2021. Dit is overigens van mij uit persoonlijk geen beletsel om mensen met een andere mening toe te laten in reacties. Voor zo’n linksgekkie ben ik tevens op sommige punten best liberaal. Nou, dit veel te lange verhaal doe ik later misschien nog wel uit de doeken.

Nog één keer wat deze site NIET is:

 • Vervanging van medisch advies of behandeling. Nadrukkelijk niet. Als je klachten hebt ga je naar je arts of behandelaar. Het “aanhangen van dingetjes die op internet staan” is tenslotte al bijna een stoornis op zich te noemen naar mijn inzicht. En ik sta er voor dat u, de lezer juist geïnformeerd wordt, dus waar ik verwijs naar externe sites, zal ik zoveel mogelijk overheidsbronnen en officiële literatuur proberen aan te halen. Het is niet de bedoeling dat u dit blog verwart met professionals die al wél afgestudeerd zijn.
 • Fictie. Deze site berust volledig en waar mogelijk zorgvuldig gekozen waarheid – zo waarlijk helpe mij Spaghetti Monster. Dat wil zeggen, ik speld je geen ‘verhaaltjes’ op de mouw, het is zover ik kan vertellen zo gegaan. En waar ik er naast zit, sorry dan. Geen fictie dus.
 • Iets anders dat niet direct duidelijk wordt uit de tekst, zoals “politieke campagne”, “advertentie platform”, “webshop”, of wat je zoal allemaal van het internet kent aan rattenstreken en konijnenholen.

Daarmee wil ik nogmaals duidelijk aangeven: Wie er bezoekt maakt mij niet uit, iedereen is welkom, dit is mijn digitale huis, weblog en schrijfstek. Maak het jezelf aangenaam. Drink een glaasje water wanneer je dat nodig hebt. En ik vind het hartstikke leuk om reacties te krijgen maar u bent niet tot antwoorden verplicht. Ik kan aan de achterkant van de site zien globaal ongeveer waar u vandaan komt, hoe laat, met welke computer/browser en hoeveel pagina’s u bekijkt. Ik kan niet zien waar uw huis staat, of wie er feitelijk gekeken heeft en dit maakt mij eigenlijk ook niet uit verder.

Bedankt voor uw bezoek & Welkom.

Jelle

Steun onze DierenBescherming Campagne!

Doneer speciaal voor dit stuk

Koop wat leuks voor jezelf of een ander bij Art by Daan Handgemaakte Sieraden

Categories: Infotainment

4 thoughts on “Waar sta ik? (Belangrijk!)

 1. Lieve man. Vind je weg. Noem jezelf geen amateur in het leven. Liefs, Amber

 2. Goed, ik kom hier dus via GeenStijl, waar ikzelf King of the Oneliner ben, en ik vond vanaf dag 1 jouw comments heel lezenswaardig, uitgebreid, eerlijk, en menselijk en je werd opeens een zeer veel publicerend schrijver uit het niets.Dus ik geef je mijn mening in de vorm van de welbekende shit sandwich: goed nieuws-slecht nieuws-goed nieuws/positief-negatief-positief.

  Ikzelf ben een beetje autistisch aangelegd, wat betekent: eerlijk tot op het brute af, en misschien moet ik het negatieve weglaten, want dat kan overkomen als iemand pijn doen.

  Dus: Ik heb bewondering voor je inzet en arbeidsethos.
  Je menselijkheid en de kracht om deze richting in te slaan. Je kan ook half verdoofd door allerlei middelen zoals TV, weed, pillen of gewoonweg een afgestompt brein op de bank je dagen slijten, terwijl hulpverleners en uitkeringen je op de been houden zonder een centje pijn, want This Is Netherlands!.
  Maar je kiest ervoor om iets nuttigs met je leven en pijn en intelligentie en levenservaring te doen.
  Waarvan akte en waarvoor hulde.
  Ikzelf heb wel ervaring met de GGZ, omdat ik gewoon een misselijk mannetje ben die door mijn autisme niet veel kan hebben, maar het is niet te genezen, dus ik ben nu 60, en too little too late en trek me maar terug .
  Maar ik heb nog wel een jongen van 8, en uiteindelijk ben ik weggebonjourd op mijn werk, door mijn gedrag, na vele pijnlijke jaren.

  OK, wat ik niet zou doen is je foto, je hebt inderdaad mooie blauwe ogen, maar de foto is een beetje -in your face-
  Dus je kan beter een andere stand nemen, meer van bovenaf genomen, nu is het in eerste instantie too much.
  Soms is je manier van schrijven en denken te -hysterisch-.
  Alsof van iemand die bipolair is en in de extatische fase zit.

  OK, nu het derde deel van de shit sandwich wat weer positief is:
  Ik ga je site zeker lezen en volgen.
  Je hebt talent voor schrijven.
  Je hebt volgens mij nu eindelijk de richting en het doel van je leven gevonden.
  Ik denk dat je uiteindelijk mensen als buddy via de GGZ of zelfstandig kan begeleiden, vooral mensen die buiten de boot vallen doordat ze niet goed beseffen waaraan ze leiden.
  Want veel verslavingen zijn terug te leiden op een onderliggend trauma of pijn.
  Je boek kan je publiceren via self publishing.
  Zoals daar zijn wordsmash voor gratis e-books
  mijnbestseller.nl
  pumbo.nl
  en meer van die bedrijven.
  Ikzelf had mijnbestseller.nl voor mijn dichtbundel.
  Ik was zeer tevreden over de prijs en het design.
  Het design doe je dus ook zelf, via hun site, en heel makkelijk maak je voor en achterflap zonder kosten.
  Ik had de prijs op het absolute minimum gezet, dus geen winst of verlies.
  Ik denk dat je moet uitkijken om je uitkering stop te zetten, ja, ik ben een praktisch persoon.
  Bovendien in je opstartfase .
  Maar  ik ben blij je te kennen, en je bent nu nog op de leeftijd dat je je leven na de storm kan beginnen.
  Zo te zien is de schade nog niet te groot, wat de middelen hebben aangedaan
  Als je 20 jaar drinkt of zware drugs gebruikt, ben je eigenlijk geestelijk en lichamelijk kapot.
  Trouwens ook al de “medicatie”zoals Zoloft, benzodepam, en al die shit, die patiënten in de GGZ in mijn opinie tot zombies maken.
  Ikzelf houd het bij 5-HTP en theïne en een snufje Ritalin voor een heerlijk helder hoofd, waar ik van houd.
  Vriendelijke groet,
  Simon Kist, zie mijn literatuur hobby site.

  1. Bedankt voor deze uitgebreide reply.
   Helaas was hij in eerste instantie in spam beland door de linkjes.
   Maar je staat er nu toch nog! 🙂
   Blijf lezen! 🙂 En reageren! Vind ik leuk!
   Nu even punt voor punt reageren hoor, wel zo netjes:
   – Lezers van GeenStijl zijn zeker welkom! 😀
   – Feedback is een cadeautje
   – Tja dat toekomstbeeld van wegrotten was mij duidelijk geworden
   – Het beeldmerk gaat nog even niet veranderen
   – Mijn stemming is inderdaad wisselvallig daar krijg ik nog een kleine hoeveelheid medicatie tegen, maar die werkt maar beperkt
   – Bedankt voor alle lovende woorden
   – Uitkering ga ik zeker de komende 5 jaar nog niet “zomaar stopzetten” ik laat mij alleen her beoordelen deze maand dat wil zeggen dat ik mogelijkheid krijg weer om opleidingsbudget te ontvangen
   – Ik heb door mijn psychotische kwetsbaarheid nooit kunnen “bingen” of in middelen door kunnen slaan, dit is mijn redding geweest.
   Nou ja, verder mag iedereen zelf weten wat die vind werken, zo liberaal ben ik wel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.