ONTSLAG op Staande Voet! :)

Even een korte update. Naar aanleiding van dit bericht. Het is vandaag helemaal goed gekomen bij GGNet. Ik kwam binnen met klachten van uitgestelde rouw dit keer, en alcoholisme in remissie. En ik ging weg met een vernieuwd zelfvertrouwen… Vandaag werd ik ontslagen uit de (ambulante) SGGZ.

Wat hebben we ontdekt? Nou dat die psychoses van mij zich vrijwel uitsluitend na middelen misbruik voor doen. En dan is cannabis ook écht berucht. En alcohol ook écht niet onschuldig. Cannabis, speed, coke etc. werken het meeste een psychose in de hand. En alcohol werkt voornamelijk lichamelijke klachten in de hand. Dus het streven dat ik in 2019 had aangepakt om met zo min mogelijk additieven door het leven te gaan werd ook de koers van de behandeling deze keer.

Het bleek helaas wel dat ik een pilletje nodig heb voor de stemming. Een SSRI. Ik had natuurlijk al een antipsychoticum. Maar ik had daar uiteindelijk best veel van. En dat vlakt behoorlijk af. Nu zijn de afspraken en instellingen zo getweakt dat ik nauwelijks nog behoefte heb aan alcohol of iets anders. Iets anders uit de zelfmedicatie hoek heb ik ook al tijden niet aangeraakt. Dus ik weet niet meer beter dan dat ik zonder die middelen en mensen die ze gebruiken leef. En dat is prettige vooruitgang.

Want zoals je hier kan lezen kom ik van ver. Heel ver. Ik heb alles gedaan wat God verboden heeft. Belandde op straat en in de bajes. Deed HBO maar ook ECDL in PI Vught – en dat is niet bepaald een hoogvliegcursus. Ik ken periodes van ongekende productiviteit waarin ik getrouwd was en werkte voor de Rijksoverheid. En ik ken periodes waarin ik zelfs mijn leeftijd niet meer wist of wat ik überhaupt aan het doen was hier op aard.

Nou dat laatste is ook nogal wat om over te prakkepiekeren, maar ik ben er op uitgekomen dat je gewoon IETS moet doen, wat dat is, maakt ook niet zoveel uit. Zet IETS in gang, onderneem iets, ga er voor, en je zult medestanders en tegenstanders ontmoeten. Getest worden en teleurgesteld. Maar uiteindelijk zal het allemaal precies lopen zoals het hoort te lopen. Dat niet accepteren is namelijk zelfkastijding.

Okay, resumé waar kom ik vandaan? Acute psychose in Zwolle, IBS, FPA, FOBA, FSU, Artikel 37, etc. etc. Global Assessment of Functioning van 40 (!) – dat is dus dat je ernstig beperkt bent. 4 labels en stickers en een heel dossier. Waar ben ik nu? GAF-score van 70. Ik mag mijn financiën weer beheren. En ik zet met gemak alles aan de kant.

Laat je batterij niet leeg lopen!

Steun onze DierenBescherming Campagne!

Doneer speciaal voor dit stuk

Koop wat leuks voor jezelf of een ander bij Art by Daan Handgemaakte Sieraden

Categories: Autobiografisch

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.