En het antwoord is NEE

Mijn Vliegend Spaghetti Monster, wat een vrijdag. En wat een week was het. Echt op vrijwel alles dat ik probeerde was de trend, de rode draad zo je wil “NEE”. Het was een weekje leren NEE zeggen haalde ik eruit.

LeLe – NEEN

Het begon met dat ik maandag geen NEE kon zeggen. Een uitglijder. Een fles drank ging er tegenaan omdat ik NEE te horen had gekregen van het FACT op een verzoek om een recept. NEE van de psychiater. NEE van mij om NEE te zeggen. En toen liep ik naar de AH om mijn saldo te checken. En rook ik die alcohol lucht van de handenontsmetter. En iets *BAM* in mijn brein ging van de pinautomaat meteen naar de overkant en kocht een fles whisky.

Er was wel meer aan de hand. Ik had alle H.A.L.T.-factoren afgestreept. Hungry? YES daarvoor ging ik naar de bank. Angry? YES ik werd niet op mijn wenken bediend door de arts. Lonely? YES ik had net afscheid genomen van mijn liefje voor de rest van de week (we hebben een LAT-relatie). Tired? Hell yeah! Al het hele weekend en eigenlijk al maanden compleet brak geslapen. Maar vooral het weekend was slaaparm. Ik was dus in een code rood. En ondanks dat ik aan de bel trok, moest ik het zelf maar uitzoeken. Tja, dat is ook een beetje het idee als je uit behandeling wil.

Dus ik faalde. Maar elke dag nieuwe kans en het gaat erom dat je vandaag nuchter bent. En vandaag ben ik nuchterder dan ik zou willen. Hoe dan ook, na de fles whisky heb ik wel even lekker geslapen. Maar toen begon het hele gezeik met mijn lichaam dat toch echt NEE-NEE zei tegen medicatie+alcohol. Tremor. Ik noemde het hier ook al even. Dus weer shaken. Zweten. Water drinken als een malle. Dinsdag maar een beetje geïsoleerd. We moeten toch zoveel mogelijk binnen blijven dacht ik. ’s nachts niet kunnen slapen. Dus NEE tegen de avondklok. Ik heb een Medische Verklaring waarom ik in de constitutie waarin ik verkeerde gewoon op straat mag zijn. En dat beviel wel aardig. In ieder geval rust aan mijn hoofd. Want door het medicijn tekort: Slaapgebrek. En de drank nawerking, was ik niet geneigd dinsdag over straat te gaan. NEE-NEE. Gelukkig kreeg ik wel de medicijnen bezorgd.

Woensdag. Psychiater zou eindelijk bellen. We hebben afgesproken dat 30 maart dus het exitgesprek plaats vind. En dat kan ik motiveren met dat het maximaal haalbare is bereikt. Verder hebben we afgesproken dat ik nog 15 diazepam 5mg zou mogen. En dat de apotheek de controle zou uitvoeren.

Donderdag had ik nog genoeg diazepam. Maar toch even bellen met de apotheek voor het weekend. NEE, zei de apotheek, bel morgen maar terug.

We menen het.

Dus ik vrijdag naar de apotheek in de verwachting dat de 15 diazepam er wel zouden liggen. Die ik gekscherend ‘snoepjes’ noem. Dat zijn het natuurlijk niet. Maar voor mijn brein voelt het als smullen! En dat gebeurde dus ook. De apotheek zei weer NEEN. Ik zou al 40 (!!!) diazepam 5mg in de afgelopen 30 dagen hebben gehad. En dat was 2x de afgesproken 20 tabletten. Dus het antwoord was NEE. Okay, ik had nog diazepam in mijn lichaam dus feitelijk was mijn brein in actieve verslaving bezig. En ik wou het maar niet accepteren. “Ja maar, de psychiater zei” “Ja maar, wat nou als ik een insult krijg” “Ja maar….(vul aan kutsmoesjes van een gebruiker)” Maar mijn psychiater werkt niet op vrijdag. Nou mijn brein werd helemaal gek! Ik moest en zou die beloofde 15 pillen hebben. Ik wil het en ik wil het nu. Bekend fenomeen.

Okay lessen geleerd. Mijn vriendin kwam vrijdag, dus ik was voldoende gerust gesteld. Ik had helemaal geen diazepam nodig. Soms mag ik ook wel vertrouwen op het oordeel van de mensen die ook al langer met dit bijltje hakken maar dan mét een diploma in deze richting. Volgende les is dus Nee is Nee. En de laatste les is dat het verdomd irritant is wanneer iemand zijn afspraken niet nakomt. Okay bedankt. Ik ben dit even stil in een hoekje verwerken. Kan zijn dat ik een boos mailtje heb gestuurd en als één of andere kleuter heb lopen drammen. *SHAME*

Steun onze DierenBescherming Campagne!

Doneer speciaal voor dit stuk

Koop wat leuks voor jezelf of een ander bij Art by Daan Handgemaakte Sieraden

Categories: Autobiografisch

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.