Brief aan de rechtbank inzake Bewind

Middels dit schrijven wil ik de rechter verzoeken om het bewind over [Jelle] – en zijn goederen, te ontbinden.

Motivatie voor deze beslissing is als volgt: Ik heb sinds de scheiding van mijn ex echtgenote in 2018 een totale transformatie doorgemaakt.

De belangrijkste elementen waren hierin: 

In 2019 heb ik een afkickkliniek, te weten SolutionS B.V. te Voorthuizen bezocht. Daar heb ik een intensief 6 weken voltijd programma gevolgd om van alcohol en benzodiazepinen verslaving af te komen. Tevens zijn de medicijnen voor mijn psychotische kwetsbaarheid daar tot een minimum afgebouwd. Daardoor werd ik al een stuk meer helder in mijn verstand. Ook leerde ik daar gezonde copingstrategieën.

Hoewel het in de pandemische tijd moeilijk bleek om totaal abstinent te blijven, heb ik nu de tools om mezelf weer in het gareel te krijgen als het mis mocht gaan. E.e.a. resulteert erin dat ik nooit geld tekort heb door gebruik. Sowieso ben ik op 20 mei 2020 ook gestopt met roken. Door middel van een e-sigaret. Dit is een nicotinehoudend alternatief dat niet kankerverwekkend is. En veel goedkoper. En veel beter voor de longen, merk ik aan mijn conditie en reukvermogen. Ik heb nu een jaar lang geen enkel gewoon pakje shag gekocht of gerookt, en dit scheelt behoorlijk in de kosten.

Dan is er nog het feit, dat ik gedurende het hele bewind, de beschikking had over een zakelijk PayPal-account. De bewindvoerder was hiervan op de hoogte. En theoretisch is de machtiging aan PayPal dusdanig dat geld Altijd wordt afgeschreven van de gekoppelde rekening, ik heb mijn budget geldrekening mogen koppelen en wel eens een tientje ofzo rood gestaan, maar altijd terugbetaald. Dit komt ook omdat ik meer mogelijkheden heb om aan geld te komen. Maar het punt is dus: Ik had de theoretische mogelijkheid om mezelf diep in de schulden te steken, en heb dit – ondanks alle verleidingen, niet gedaan.

Daarmee komen we bij het volgende punt: De verdere finetuning van medicatie en leefstijl zorgt ervoor dat ik iets meer arbeidsvermogen heb ontwikkeld. Waardoor ik kleine hand en spandiensten kon verrichten tegen een vergoeding. Dan moet u denken aan alles tussen het doen van boodschappen op afroep tot zelfs een website bouwen, onderhouden en systeembeheer. Hier ben ik tenslotte in gecertificeerd als Microsoft Certified Technology Specialist, Netwerkbeheerder, Softwaretester, Google Workspace Administrator en IPv6 specialist. Deze competenties leggen geen windeieren kan ik u zeggen. 

Daarmee kom ik bij de meldplicht voor inkomsten bij het UWV, dit deed ik zo minutieus en correct dat het UWV mij verzocht heeft pas weer te mailen als ik echt substantieel ging verdienen. Maar ja, elk tientje is er één hè. 

Dan wil ik u er op wijzen dat hoewel er natuurlijk in de toekomst van alles mis zou kunnen gaan, er ook van alles goed kan blijven gaan. En nog een punt: Mijn vriendin is maatschappelijk werkster, af gestudeerd aan Windesheim. De school waar ik ook 3 opleidingen heb getracht te ondernemen.

Daarbij heb ik het voortraject van 2 wekelijks tot maandgeld met succes doorlopen. Ik heb tenminste 6 maanden maandgeld reeds benut, zonder in de problemen te komen of mijn bewindvoerder om bizar meer geld te vragen. Dit gaat om 315 euro per maand die ik goed besteed reeds dus.

De finale reden dat ik mezelf vertrouw met mijn eigen geld is nog wel dat ik zeer goed ben ingebed in de hulpverlening en in geval lapse of relapse direct de huisarts kan inschakelen in geval van nood en ook de weg weet naar de WMO om een (andere) hulpverlener op te trommelen. Maar voordat ik al die reddingsboeien aanwend heb ik eerst nog een sociaal netwerk.

Resumerende, ik denk dat ik met hernieuwde cognitieve capaciteiten prima in staat ben om het beheer over mijn eigen goederen en vermogen te beheren. Ik ben een volwassen man van 38, zonder direct merkbare afwijkingen, die al 19 jaar is ervaren met zorg. Dus het bewind in stand houden zou zinloos de Gemeente Zutphen op kosten jagen bovendien.

Steun onze DierenBescherming Campagne!

Doneer speciaal voor dit stuk

Koop wat leuks voor jezelf of een ander bij Art by Daan Handgemaakte Sieraden

Categories: Documentia

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.