Het diazepam drama

Hoe ik ook probeer om met zo min mogelijk medicatie te leven, het lukt niet echt. Na SolutionS was ik volledig afgebouwd van alle pammen en bijna alle antipsychotica. Ik dronk niet meer. En ik werd dodelijk depressief toen.

Echt met mijn hulpverlener over euthanasie lopen bomen. Dus ja, dan toch maar een antidepressivum hè. En toen kwam ik erachter dat ik zoveel angst en spanning had, dat ik weldegelijk af en toe diazepam (Valium) nodig had. Kleine dosis van 5mg, naar eigen inzicht. Goed, een paar keer terugvallen in alcohol maakte het ook noodzakelijk dat ik diazepam vaker en meer bleef slikken, tegen een onttrekkingsinsult zoals ik al 1x heb meegemaakt.

Nou toen heb ik geprobeerd of een betablocker dan misschien niet beter hielp. Inmiddels heb ik het volgende indrukwekkende medicatielijstje opgebouwd:

En nou voel ik me gewoon zo’n loser. Ik bedoel, als ik het uitschrijf zo is het natuurlijk niks om mijzelf voor op mijn kop te zitten, maar ik had echt gewild dat ik met geen of heel weinig medicatie zou kunnen functioneren. Want deze medicijnen, hebben een ongunstige prognose voor onder andere diabetes, parkinsonisme en uiteindelijk leef je gewoon 12 jaar korter op deze manier – tenminste statistisch.

Nou, ik heb echt geprobeerd en hard geprobeerd om zowel medicijnen als alcohol als alles wat lichaamsvreemd is te stoppen, maar het resulteert telkens in nieuwe, hernieuwde of ergere klachten. Alcohol ga ik alleen trekken om te laten staan als ik verder wel stabiel op de medicijnen zit en blijf.

Dus mijn conclusie is: Ik geef op of accepteer mijn lot dat ik pilletjes nodig heb. En hopelijk lukt het dan daarmee wel om aartsvijand en tegelijk vriend van de show Alcohol weg te laten.

Maar goed wat ik wel bereikt heb: Speed, crack, mdpv, wiet, 4fa, paddo’s, heroine en sigaretten*: Allemaal mee gestopt. De ellende met alcohol is dat het zo gewoon is en overal te koop echter. Nou, ik laat aan u het oordeel of ik nou wel of geen loser ben.

*) Een Esigaret is geen tabak, geen verbranding en je gaat er niet zo hard aan dood als aan de peuken. In het kader van “damage control” zou je dus kunnen overwegen om over te stappen naar deze moderne manier van nicotine consumptie. Nicotine veroorzaakt immers geen kanker, het roken van verbrandde bladeren en die andere 600 schadelijke stoffen in sigaretten Wel.

Steun onze DierenBescherming Campagne!

Doneer speciaal voor dit stuk

Koop wat leuks voor jezelf of een ander bij Art by Daan Handgemaakte Sieraden

Categories: Autobiografisch

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.