Ik kan het wel niet (4)

Zo, en dan een nieuwe dagboek editie van deze reeks. Tegenslag, soms heb ik dat.

Hoewel het gesprek met de psychiater op bijna alle punten geslaagd was, ik kreeg tenslotte weer minder antipsychotica en dat is winst te noemen, was er toch één puntje dat niet zo vlot ging. Ik heb verteld over mijn wens om Ervaringsdeskundige te worden. En bij het UWV dat ook aangekaart. En een Betermelding ingestuurd. Maar toen wou het UWV dus even van mijn dokter weten of ik het wel aan kan. En mijn dokter heeft heel eerlijk en realistisch geantwoord. Dat wil zeggen dat hij ook heeft aangekaart dat ik nog wel eens terugviel in alcoholgebruik. En dat klinkt meteen zo zwaar hè als een dokter dat zegt. Ik sputterde nog tegen: “Ja maar het is niet alsof ik op het politiebureau beland ben, ik sliep en at gewoon door verder er waren geen complicaties als gevolg van die lapses … ” maar dat mocht niet baten. Sowieso had de psychiater de informatie al naar het UWV verzonden dus ik kan het opleidingstraject nu wel gevoeglijk op mijn buik schrijven.

Ja, bedroefd ben ik wel als gevolg van deze ronde op de rotonde die arbeidsongeschiktheid heet. Ik bedoel ik zou natuurlijk graag iets doen om mijn inkomen te rechtvaardigen. Maar zoals mijn vriendjes bij GeenStijl zeggen: “Jelle, jij wil wel heel graag, maar je kan gewoon niet, en dat is ook okay dat je dan een uitkering krijgt.” Nou, een betere referentie kan ik niet aandragen eigenlijk. Ik bedoel, als zelfs de stijllozen zeggen dat het is wat het is, misschien moet ik het zelf dan ook maar accepteren. Maar rot vind ik het wel. En het een sluit het ander niet uit. Ik bedoel, ik houd me wel gewoon bezig en zelfs tegen betaling en dat mag gewoon naast mijn uitkering.

In ander nieuws voor dit deel van het blog: Het gaat wel lekker in het liefdesleven. En dat mag ook gezegd worden. Ik bedoel, sommige mensen winnen op gebied van de carrière heel veel, verdienen tonnen wellicht, maar zijn ongelukkig in de liefde. Ik andersom. Ik krijg bijna niks qua financieel geld maar ik heb wel een super leuke en super lieve vriendin. En die komt elk weekend even langs maar daar woon ik niet mee samen. En dat heb ik ook zo uitgesproken naar de dokter: “Joh, zo’n LAT-relatie is veel prettiger dan de hele dagen op elkaars lip leven.

Nou om samen te vatten: Ik ben nog steeds goed op weg, met de vriendin, ik wandel gemiddeld 10KM per dag en de Abilify medicatie is inmiddels van 20mg vorig jaar naar 7,5mg nu afgebouwd. En dat is allemaal heel prettig te noemen!

Lees hier verderrrrr…

Steun onze DierenBescherming Campagne!

Doneer speciaal voor dit stuk

Koop wat leuks voor jezelf of een ander bij Art by Daan Handgemaakte Sieraden

Categories: AutobiografischTags:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.