Een zinvolle dagbesteding

Zoals reeds duidelijk moge zijn ben ik 24/7 365 dagen per jaar 100% volledig en onverdeeld afgekeurd. Dat wil zeggen, ik krijg een beetje hobbygeld van de Staat, en daar lijd en leid ik mijn bestaan mee voort. Soms wil ik wel meer, maar meestal blijkt dat ik dan toch vrij snel moet concluderen dat dat niet kan. Realiteit is wat er over blijft zelfs als je er niet in gelooft. Struggle is real, en de beperking is duidelijk.

Life is hard, and so am I…

Echter, met wisselend succes zet ik mijn schaarse gezonde tijd in voor nobele doelen. Zo ben ik afgelopen donderdag naar het Radboud geweest voor een rondje door de MRI-scanner en een 2 uur durende vragen/test onderzoek naar mijn geheugen en algehele cognitieve functies. Ik had mij dus beschikbaar gesteld voor de wetenschap. Tegen een geringe, doch net voldoende motiverende vergoeding, van 25 euro. Alles ging goed deze keer ook. Mijn trein was op tijd, de bus sloot goed aan, en ik kon het Trigon gebouw in Nijmegen snel vinden. Daar werd ik opgewacht door een charmante Engelstalige onderzoekster, die mij door het hele proces van de MRI leidt. Nou ja, en daarna werd ik door een andere dame aan alle tests en vragenlijsten onderworpen. De tijd vloog voorbij. Ik kwam om 9 uur precies aan en vertrok om 12 uur. Al met al was dit mijn meest succesvolle bijdrage aan onderzoek dit jaar.

Want ik doe ook nog mee aan een zestal verschillende onderzoekpanels. Voor de meest uiteenlopende vragen. Ik krijg zoveel aanbod op die manier dat ik kan ‘cherrypicken’ welk onderzoek ik het leukste vind, of welke onderzoek het best betaalt. Ik moet toch wat voor de extra centjes. En dat mag ik ook. UWV is volledig op de hoogte van deze neveninkomsten.

Zo had ik vorig jaar de eer om mee te mogen doen aan een onderzoek over “5G” (30 euro voor 45 minuten) en een onderzoek over “Complotdenken”: 50 euro voor een dagboek + interview van een uur. Ja, ik plaats bewust deze bedragen zodat men in onderzoeksland, en hopelijk specifiek bij het Radboud, leert waar ik het normaal voor doe – ha ha.

Instant Update: En zojuist ben ik geselecteerd om voor onderzoeksbureau GfK, een jaar lang mijn boodschappen in kaart te brengen. Tegen een niet nader te noemen – maar geloof mij als ik zeg: Bescheiden (!) – vergoeding.

Steun onze DierenBescherming Campagne!

Doneer speciaal voor dit stuk

Koop wat leuks voor jezelf of een ander bij Art by Daan Handgemaakte Sieraden

Categories: Autobiografisch

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.