Ik kan het wel niet (3)

Wat gebeurde er nou weer? Ik was heel enthousiast begonnen aan al mijn wilde plannen. Met een mindset van “Ik wil het nu” – En in mijn hoofd was ik al bijna zo ver dat ik met de Ervarings Deskundige titel kon strooien…

Eminem had ook wat mommy issues 😉

En toen gebeurde de realiteit. Ik heb gewoon heel veel moeite met in groepen zijn. Ik weet niet wat het was, maar de realisatie dat ik nog zoveel moet werken aan mezelf ook, aan mijn eigen competenties, dat triggerde een terugval. En ik snap het gewoon niet. Hoe kan ik nou zo dom zijn. Ik bedoel, ik had het ontwenningsinsult nog redelijk vers in het geheugen.

Punt is gewoon dat verslaving een eeuwige worsteling is. Het hele terugvallen heeft ongeveer een week geduurd, en daar staan wel meer nuchtere dagen in deze maand tegenover. Een of twee meer, maar het gaat er om dat ik het weer positief kan maken.

Nou, vandaag ben ik dus weer gestopt, en heb ik diazepam gekregen om een insult te voorkomen.

En ik zal nog beter op mijn grenzen moeten letten.

Ik heb last gehad van het progressieve effect dat bekend is bij verslaving. Ik zat binnen notime weer op 3 liter wijn … PER DAG. Geen idee hoe ik dat zou moeten betalen als ik ook nog wil eten. Die realisatie dat geld eindig is en de feedback die ik van mijn vriendin kreeg maakte dat ik toch de hulptroepen weer heb ingeschakeld.

Nou ik ben wel even ontregeld nog wat ik ben dus net vandaag gestopt, na een week van liters wijn … Ehm ik wil alleen nog zeggen dat ik het blijf proberen. Net als ik fietsen heb geleerd zo kan ik ook leren mijzelf te beheersen of andere coping in te zetten.

Voor de rest gaat deze gekke gerrit even een tandje terug, en er moet nog van alles gebeuren voor ik die studie krijg, als dat uberhaupt al kan… Nu vooral even weer herstellen, met het mooie lijstje alternatieve coping zoals ik die heb beschreven.

[Wordt vervolgd met de ontwikkelingen zoals die zich voordoen]

Categories: AutobiografischTags: ,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.