Dry Januari: Eerst langs de huisarts?

Vanaf 6 standaard glazen alcohol per dag, bij dagelijkse consumptie is het raadzaam om een arts te consulteren bij een stoppoging.

Technische Uitleg over verslaving
RatPark: Een Andere Kijk op Verslaving (TED)

Hierna volgt een autobiografisch verhaal waarin ik uit de doeken doe waarom.

Bender – Voor wat het waard is

Zoals sommigen weten was ik al aan het afbouwen met Antipsychotica. Dat gaat redelijk goed. Ik ben alleen nog gevoeliger. En die gevoeligheid vroeg om dempen Dat ging niet zo lekker en al voor ik het wist dronk ik bizar veel meer alcohol. Toen ik hier dan uiteindelijk klachten van kreeg, meer dan de gebruikelijk ontwenning, ben ik vorige week zondag radicaal gestopt. Ik bedoel, ondanks alles, gegeven de keuze tussen je gezondheid of “een snoepje” dan is de wil toch wel ineens heel sterk hoor.

Ik had ook geen medici ingeschakeld hierbij. Althans niet bij de alcohol. Wel bij de medicijnen uiteraard. Ik wou de maatschappij niet op kosten jagen voor een uit de hand gelopen hobby nog verder. En het ging de hele week wel goed met niet meer drinken. Dus zowel de antipsychotica als de alcohol tegelijk en afgezien van wat zweten en wat trek; niet echt bijzonder.

Tot gisteren!

Gisteren ging ik wandelen met mijn vriendin, op de 7e dag abstinentie, en we zien op een gegeven moment een lijkwagen de weg over steken. Nu heb ik nogal een associatieve geest, dus ik zeg tegen mijn lief: Dat is een slecht voorteken schat. En we lopen iets verder, naar een beschut paadje tussen de bomen. En ineens begint mijn hoofd te tollen en mijn ogen alle kanten op te kijken. Ik zeg tegen mijn vriendin: Joh, ik ben nogal duizelig. En nog geen 10 seconden later: Boem, daar lig ik: 3-5 minuten te vibreren als een epilepticus op de grond. Alcohol insult. Echt waar.

En er werd een ambulance gebeld en ik werd onderzocht. Nou, hart en bloed allemaal goed. Gelukkig niks ernstigs. En ze hebben ons gelukkig naar huis gebracht en niet naar een ziekenhuis. Daar kon ik weer even tot mezelf komen maar heftig was het zeker. Overigens was ook dit geen reden om terug te vallen. Het sterkt me juist in het geloof dat ik door moet zetten.

Als boodschap aan iedere andere lezer wil ik meegeven: Mocht je straks een dry-Januari gaan doen: Consulteer een arts. Alcohol is toch echt wel heavy spul om vanaf te komen én daarna te blijven. En je hoeft je niet – zoals ik – te schamen als het moeilijk is. Doe er uw voordeel mee.

Categories: Infotainment

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.